Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ


Σκάνδαλο έχει προκαλέσει στην Γαλλία το ταξίδι του ζεύγους Σαρκοζί στο Μεξικό.Μετά την αποκάλυψη οτι το συγκεκριμένο ταξίδι κόστισε 60.000 ευρώ και τα αρνητικά σχόλεια του γαλλικού τύπου για την πολυτέλεια που ακολουθεί το ζεύγος εν μέσω κρίσης.Η μάλλον ανόητη απάντηση του εκπροσώπου της γαλλικής προεδρίας "οτι τα χρήματα δεν τα πληρώνει ο γαλλικός αλλά ο μεξικανικός λαός" ξεσήκωσε νέες διαμαρτυρίες.
Σαν να μήν έφταναν αυτά ήρθε η αποκάλυψη του RTL ότι "η ρομαντική απόδραση του προεδρικού ζεύγους είναι χορηγία ενός μεξικανού ναρκωτραπεζίτη".
Πρόκειται για τον Ρομπέρτο Ερνάντες Ραμίρες.Ο άνθρωπος που φιλοξένησε τον Νικολά Σαρκοζί και τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι στο πολυτελές ξενοδοχείο El Tamarindo Beach and Golf Resort, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο (601ος στη φετινή λίστα «Forbes», με περιουσία ύψους 1,2 δισ. δολαρίων).
Σύμφωνα με μεξικανικές εφημερίδες ο Ραμίρεζ ξέπλενε ναρκωδολάρια στις εγκαταστάσεις οικοτουρισμού, τις οποίες οι κάτοικοι της περιοχής αποκαλούν «τρίγωνο της κοκαΐνης».
Η μεξικανική εφημερίδα "por esto" κατέθεσε μήνυση εναντίον του, κατηγορώντας τον για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κλοπή εθνικών αρχαιολογικών θησαυρών και πρόκληση περιβαλλοντικής καταστροφής καθώς το ξενοδοχείο του είναι κτισμένο σε προστατευόμενη δασική περιοχή, όπου υπάρχουν αρχαία ερείπια τoυ πολιτισμού των Μάγιας.
Ο Ραμίρες απάντησε με μηνύσεις και το θέμα έληξε χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες. Στο ξενοδοχείο του έχουν καταλύσει, επίσης, οι Αμερικανοί πρώην πρόεδροι Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Μπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: