Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

ΜΕΤΡΑ-ΗΜΙΜΕΤΡΑ


Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα του κουκουλοφόρων,αυστηρότερες ποινές που θα είναι τουλάχιστον διπλάσιες απο αυτές που προβλέπει σήμερα ο νόμος ανακοίνωσε ο υπουργός δικαιοσύνης κος Δένδιας .Το πρόβλημα όμως όπως πάντα δεν είναι η ύπαρξη νόμων αλλά η εφαρμογή τους.Το κατά πόσο είναι διατεθειμένοι η πολιτεία στους δρόμους αλλά και οι πρυτανικές αρχές στα πανεπιστήμια να τους εφαρμόσουν.Από την μια η ανοχή του κράτους αλλά και οι εκλογικές σχέσεις των πρυτανικών αρχών δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.Και πως να αφήσουν άλλωστε αφού απο την μεταπολίτευση και μετα δεν υπήρξε ούτε ένας πρύτανης που να καταθέσει μήνυση έστω κατά αγνώστων για τις επαναλαμβανόμενες φθορές που προξενούνται στο ίδρυμα του.
Η συνήθης τακτική αντιμετώπισης των βανδάλων είναι ο "κατευνασμός" ή "αμυντική στάση". Με τέτοια νοοτροπία κανένας νόμος δεν είναι αρκετός για να αντιμετωπίσει τα συγκεκριμένα φαινόμενα.Αν δεν σταματήσουν οι δημοσιογραφοι να χαιδεύουν τα "παιδιά",αν δεν σταματήσουν κάποιοι πολιτικοί να τους κλείνουν το μάτι και αν οι πρύτανεις δεν αποφασίσουν να προστατέψουν τα πανεπιστήμια που ειναι περιουσία του ελληνικού λαού και να πάψουν να τους βλέπουν ως εκλογική πελατεία τότε όχι μόνο δεν θα λυθεί το πρόβλημα αλλά και με σύμμαχο την οικονομική κρίση συνεχώς θα διογκώνεται.

2 σχόλια:

dimider είπε...

Καλησπέρα συναγωνιστή!!!!!!!!

Προσωπικά πιστεύω ότι αν τηρηθούν αυτοί οι νόμοι για την κουκούλα τα πράγματα θα πάνε καλά. Αλλά το μεγάλο μας πρόβλημα δεν είναι οτι δεν υπάρχουν νόμοι, αλλά ότι δεν τηρούναι ποτε...


Καλή συνέχεια και καλό αγώνα πατριώτη!!!!!

Ανώνυμος είπε...

to problima den einai h koykoyla. einai ftiaxta olla gia na mas elenxoyn . to problima einai pion boleyei h koykoyla sto kolpo einai gia na elenxoyn ton kosmo.