Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2009

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


Το μεγάλο "φαγοπότι" γίνεται τα τελευταία χρόνια στον τομέα της δημόσιας υγείας,θύματα τα ασφαλιστικά ταμεία,τα νοσοσκομεία και κατ' επέκταση οι Ελληνες φορολογούμενοι.
Ενδεικτικό είναι το ότι απο το 1,3 δις ευρώ που ήταν οι δαπάνες για ιατρικές προμήθειες των νοσοκομείων το 2001,εκτοξευτηκαν στα 3,5 δις ευρώ το 2007.
Η συνήθης πρακτική για την ασύληπτη αυτή κλοπή εις βάρος του Ελληνικού λαού είναι η υπερτιμολόγηση των εμπορευμάτων και μάλιστα τιμολογίων τα οποία κόβονται στο όνομα κυπριακών υπεράκτιων ή θυγατρικών εταιρειών και στη συνέχεια οι ίδιες εταιρείες φαίνονται ως πωλητές στα ελληνικά νοσοκομεία.
Το αποτέλεσμα είναι μετά απο έλεγχο που διενέργησαν οι Επιθεωρητές Υγείας τα ίδια προιόντα να πωλούνται στα ελληνικά νοσοκομεία με καπέλο ως και 1000% απο τα αντίστοιχα της Κύπρου.Μετά απο όλα αυτά 12 δοιηκήσεις νοσοκομείων προέβησαν σε διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές επιτυγχάνοντας 20% έκπτωση στις τιμές δηλαδή εξοικονομώντας περίπου 10 εκατ ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.
Υπάρχει όμως αρκετός δρόμος μιάς και ενδεικτικά αναφέρουμε οτι υπάχει π.χ συνθετικό οστό που χρησιμοποιείτε ως μόσχευμα που στην Κύπρο κοστίζει 127 ευρώ ενώ στην Ελλάδα με το κέρδος του προμηθευτή και την υπερτιμολόγηση φτάνει να πωλειται στα νοσοκομεία 1529 ευρώ!!!!.Με αυτή την κατάσταση δεν είναι καθόλου περίεργο το που πάνε τα χρήματα για την υγεία.Εάν δεν τερματιστεί αυτή η λεηλασία κανένα ποσό δεν είναι ικανό να προσφέρει στοιχειώδη υπηρεσίες στους ασφαλισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: