Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2009

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΛΥΡΙΚΗ


Επεισόδια σημειώθηκαν στην πρεμιέρα παράστασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.Συγκεκριμένα οι Γάλλοι συντελεστές του έργου ενσωμάτωσαν στην παράσταση μια σκηνή στην οποία δύο άντρες φιλιόντουσαν.Η αντίδραση της διεύθυνσης της Λυρικής αλλά και οι διαμαρτυρίες της ορχήστρας δεν πτόησαν τους δημιουργούς με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά γιουχαίσματα απο το κοινό.!!!
Την συγκεκριμένη σκηνή, μάλιστα, την θεώρησαν τόσο σημαντική και αναντικατάστατη που δεν δέχθηκαν να την παραλείψουν διότι κάτι τέτοιο θα ήταν ενάντια στην “ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση”.
Στην δεύτερη παράσταση σημειώθηκαν επεισόδια μέσα στη Λυρική Σκηνή όταν εμφανίστηκαν προκλητικά κάποιοι “κύριοι” και “κυρίες” και απαίτησαν να διαβάσουν κείμενο διαμαρτυρίας γιατί θεώρησαν οτι υπήρξε πρωτοφανής λογοκρισία.Η συγκεκριμένη παρουσία άναψε τα αίματα και υπήρξε δυναμική αντίδραση από τους απλούς υπαλλήλους και τεχνικούς του θεάτρου αλλά και από τα μέλη της ορχήστρας με αποτέλεσμα οι απρόσκλητοι επισκέπτες να εκδιωχθούν από τον χώρο.
Μάλιστα, το Δ.Σ. της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής μοίρασε κείμενο σε όλους τους θεατές υπό τον τίτλο «Λίγα λόγια για το έργο» όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Όπως θα διαπιστώσετε κατά τη διάρκεια της παράστασης, η συγκεκριμένη σκηνοθετική απόδοση εκτός του ότι αλλοιώνει το libretto προσδίδει στον κεντρκό ήρωα του έργου ομοφυλοφιλικές τάσεις με ακραίες σκηνές, κάτι για το οποίο διαμαρτυρηθήκαμε εγγράφως στη Διοίκηση της ΕΛΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: