Κυριακή, 8 Μαρτίου 2009

ΣΤΑ ΔΩΣΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΑΣΣΟ


Πώς φαίνονται και απο τα ποιό απλά πράγματα οι προθέσεις ενός ανθρώπου.Πρίν λίγες μέρες η ΥΠΕΞ της Ελλάδας κα Μπακογιάννη έσπευσε στο Λευκό Οίκο για συνομιλίες αλλά και ευλογίες φυσικά.
Στην περίπτωση της Τουρκίας ίσχυσε το "όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό" με αποτέλεσμα η κα Κλίντον να είναι αυτή που έφτιαξε βαλίτσες.
«Είναι τιμή μου που επισκέπτομαι ξανά την Τουρκία!!. Αλλά αυτή την φορά για να επικεντρωθούμε σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ειρήνη και την ευημερία» δήλωσε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ μετά τις συνομιλίες που είχε στην Άγκυρα με τον Ερντογάν.
Παρόλο που είναι μόνο 2 μήνες επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και ολίγον άσχετη μιας και παλαιότερα κυνηγούσε τον σύζυγο και δεν είχε χρόνο να μάθει τα της διπλωματίας,εντούτοις έδειξε ότι είναι καλά δασκαλεμένη και έτοιμη να κάνει τα χατήρια των Τούρκων.
Η κα Κλίντον συνέχισε της επαφές της με τον τούρκο ομόλογο της Αλί Μπαμπατζάν και στην κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε δεν έκρυψε την ανησυχία της για την κατάσταση στο Αφγανιστάν και ζήτησε την βοήθεια των Τούρκων.Επειδή όμως ως γνωστόν οι Τούρκοι δεν είναι Ελλαδιστάν και για να κάνουν το οτιδήποτε θέλουν αντάλαγμα.Για αυτό και η Χίλαρι υποσχέθηκε να υποστηρίξη την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας αλλά και να βοηθήσει τις τουρκικές δυνάμεις (χωρίς να φαίνεται βέβαια) στον αγώνα κατά του PKK.Προφανώς εκεί οι "προστάτες" των μειονοτήτων δεν βλέπουν δικαιώματα σε εναν λαό 20 εκατ. ανθρώπων.
Ομως η Χιλαρι δεν σταμάτησε εκεί δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο πλαίσιο του ΟΗΕ για την επανένωση της Κύπρου με βάση τη διζωνική και δικοινοτική λύση».
Και για να βάλει και το κερασάκι στην τούρτα ανακοίνωσε την επίσκεψη στην Αγκυρα του προέδρου Ομπάμα σε ενα μήνα.Αυτό δεν ήταν συζήτηση αλλά "πάρτα όλα δικά σου".
Αλήθεια η κα Μπακογιάννη πέρα απο τις ευλογίες και τα παχιά λόγια τι κατάφερε στην Ουάσιγκτον;

Δεν υπάρχουν σχόλια: